Az ISIS túl gonosz a Homeland új évadába

tévé
2015 március 10., 15:04
comments 53

Egy ideje a sorozat alkotói elkezdték tolni az előzetes infókat a Homeland új évadáról, így derült ki a hétvégén, hogy az új részek 2 és fél évvel az előző éved vége után játszódnak majd valahol Európában, és Carrie Mathison a CIA-s hősnő már nem lesz kém az új epizódokban. Én ettől kicsit zaklatott lettem, de nem kell félni:

Alex Ganza vezető producer most arról beszélt Los Angelesben, hogy az ISIS semmilyen formában nem jelenik meg a Homeland következő részeiben.

Márpedig, ha ezt tagadni kell, akkor ugye bizonyára mégiscsak lesz a sorozatban valamiféle terrorizmus, tehát a főhős annyira mégsem távolodik el a nemzetbiztonságtól, szóval mégsem lesz ez olyan élvezhetetlen.

Ganza azt mondta, hogy a sorozat alkotói az ISIS brutális tetteit túl gonosznak, középkorinak és érthetetlennek tartják, ezért nem tartják célravezetőnek, hogy a csoportot bármilyen formában tévéképernyőn jelenítsék meg. Ezen kívül az is problémát okoznak a sorozat íróinak, hogy az eddigi évadokban mindig megpróbálták elkerülni, hogy a terroristákat egyoldalúan mutassák be. Az első évadban Abu Nazirral és az utolsóban a tálib Hakkáni esetében is bemutatták az Egyesült Államok ellen harcoló oldal indítékait, és több jelenetet is szenteltek annak, hogy ezeket a szereplőket minél emberibb módon ábrázolják. Ganza szerint az ISIS-nél ez nem lenne lehetséges. (Telegraph)

(Címlapi kép: "Claire Danes signing TIFF08" by christopherharte - Claire Danes arrives at Tiff '08 Premiere of Me and Orson WellesUploaded by Diaa_abdelmoneim. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.