Hatalmas tömegsírokra bukkantak az előrenyomuló iraki kormányerők

külföld
2015 március 11., 20:25

Hetek óta nem volt ennyire durva a harc Irakban az ISIS és a terrorszervezet ellen harcoló iraki kormányerők meg az őket támogató kurdok között. Míg a kormányerők Tikrit környékén indítottak offenzívát, a terroristák Anbar tartomány fővárosában, Ramadiban csaptak le. Itt egyetlen nap alatt 21, autóba rejtett bombát robbantottak, ezzel megmutatva, hogy még ha valahol területeket is veszítenek, bármikor tudnak komoly szenvedést okozni az iraki lakosságnak.

Közben az előrenyomuló kormányerők a Tikrit közelében található Albu Erdzsil faluban tömegsírokra bukkantak, bennük összesen 300-400 holttesttel. Közöttük vannak valószínűleg azok a katonák is, akik a közeli Speicher támaszpontról tűntek el míg 2014 nyarán. Róluk már hónapok óta sejtették, hogy az ISIS lemészárolhatta őket. (NYT)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.