A Fidesz a Financial Times cikkéről: A baloldal szüntelenül hátba támadja Magyarországot

Miközben Navracsics Tibor EU-s biztos is azt mondja, hogy a Financial Times paksi bővítésről szóló híre igaz, a kormány helyreigazíttatná azt, de hiába. Most a Fidesz-frakció is beszállt a buliba, hamisnak nevezve a lap cikkét. Itt a baloldal nemzeti érdekek elleni támadásairól szóló közlemény teljes egészében:

„A baloldal semmit nem változik, nekik mindig az lenne a siker, ha a magyar érdekek sorra elbuknának. A baloldal szüntelenül hátba támadja Magyarországot és a nemzeti érdekek ellen harcol. Most is így tesz, amikor a magyar lakosság áramellátását hosszú évtizedekre garantáló, nemzetstratégiailag kiemelt beruházás „blokkolásáról" szóló hamis hír miatt azonnal kárörvend.

A paksi atomerőmű zavartalan működtetése és fejlesztése kiemelt nemzeti érdek, ezzel tovább nő hazánk energetikai függetlensége, valamint hosszú évtizedekre kiszámítható, olcsó és biztonságos áramellátása lesz a magyar lakosságnak és az iparnak is. A paksi fejlesztéshez és az orosz-magyar megállapodáshoz az Európai Bizottság is hozzájárul. Az atomerőmű fűtőanyag-ellátásának feltételeiről folyamatos az egyeztetés a kormány és az Európai Bizottság között, és hamarosan minden fél számára elfogadható megoldás születhet.”