Putyin csak nem akar megkerülni

külföld
2015 március 15., 20:35
comments 205

Március 5-én találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnök az olasz Metteo Renzivel, azóta nem látta senki (igaz, a Kreml próbált fotókat és felvételeket bemutatni, de ezekről nem bizonyítható, hogy ebben az időben készültek volna – ez egyébként csak növelte a gyanút).

Már két hivatalos programot is elhalasztott Putyin – a kazah és a belorusz elnökkel találkozott volna –, de hamarosan elő kellene állnia, mivel amellett, hogy közeledik a holnapi találkozó a kirgiz elnökkel, aztán meg kell ünnepelni előbb a Krím annektálásának egy éves, majd a II. Világháború végének 70 éves évfordulóját.

Oroszországban a vicces pletykától és rémtörténetekig terjed a magyarázatok spektruma. A Kreml persze mindent tagad.

Néhány elmélet, ami terjed az orosz neten:

Egy nyugati kremlinológus, Ian Bremmer szerint még az is lehet, hogy Putyin az eltűnésével is hatalmat gyakorol valamilyen módon. Mások szerint viszont ez nem valószínű, mert kezd a Kreml és Putyin tekintélyének rovására menni ez az eltűnős történet.

Persze Putyint nem kell félteni, még úgy is simán a címlapra tud kerülni, hogy élőben nem mutatkozik, csak bemutatnak róla egy korábban felvett dokumentumfilmet, amiben atomkészültségről beszél.

(Business Insider, Telegraph, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.