A magyar kormány pénzügyileg roppantaná meg a Financial Timest

FRISSÍTÉS 15:05 Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek megerősítette, hogy "ha a Financial Times (FT) nem közöl helyreigazítást a paksi bővítésről szóló múlt heti, a magyar kormány szerint hamis és félrevezető cikke miatt, a kabinet jogi útra tereli az ügyet".

"A kormány olyan pert akaszt a Financial Times nyakába, ami még őket is meg tudja ingatni anyagilag"

– írja a Hír24 egy kormányzati forrásra hivatkozva.

A háborgás tárgya a Financial Times múlt heti cikke, amiben a brit pénzügyi lap arról írt, hogy az Euratom jelentését elfogadva az Európai Bizottság nem járul hozzá mostani formájában a paksi bővítéshez. Ugyan a döntésnél jelenlévő Navracsics Tibor megerősítette az értesülést, ám a kormány azóta is határozottan tagad mindent, ami ezzel kapcsolatos, de persze folytatja a titkolózást. A Financial Times elutasította a magyar kormány helyreigazítási kérelmét.

A cikkel az FT úgymond „károkat okozott Magyarországnak" a Hír24 forrása szerint. A kormány jogászai állítólag ebben a pillanatban is aktívan vizsgálgatják az ügyet, hogy napokon belül elindulhasson a per a globális spekulánsvilág hivatalos lapja ellen.

habonying 1

Nagyon reméljük, hogy valamelyik kormányközeli ügyvédi iroda hatalmas pénzt fog szakítani az egyébként első ránézésre teljesen reménytelen perrel!

(Hír24.)