Csődvédelmet kért az Ulpius

2015 március 17., kedd 16:34
114

A hvg.hu több forrásból is megtudta – egy névtelenséget kérő felső vezető is megerősítette –, hogy csődvédelmet kért az Ulpius-ház kiadó. A lap azt írta, a munkatársaknak tegnap zártkörű tájékoztatón mondta el a rossz hírt a kiadó első embere, Kepets András, és a hvg.hu úgy tudja, az Ulpius-boltokban ma rendkívüli leltározást rendeltek el, a raktárak készleteit pedig lezárták. Kepetset egyik lap sem tudta elérni.

A hírt azóta Galambos Ádám kommunikációs vezető is megerősítette az MTI-nek, mint mondta, a csődvédelem elsődleges célja az időnyerés, hogy meg tudják menteni a kiadót.

A csődvédelmet hétfőn jelentették be a kiadó alkalmazottainak a cég ügyvédje és az új ügyvezető jelenlétében, Galambos tanácsadóként segíti az Ulpius-ház munkáját, így a hétfői értekezleten nem volt ott, nincs pontos információja arról, hogy mi hangzott el.

Galambos Ádám azt se tudja, a kiadó mekkora adósságot halmozott fel, és miért most kérte a csődvédelmet. Szerinte az elmúlt évek túl gyors ütemű terjeszkedése és a könyvpiacot sújtó válság együttesen sodorhatták a kiadót a mostani nehéz helyzetbe. A csődvédelemmel időt nyerhetnek, és később szerényebb keretek között, akár néhány bolt bérleti jogának visszaadásával tovább működhetnek.

Az MTI és több lap is többször megpróbálta elérni Kepets Andrást, az Ulpius-ház tulajdonosát, de ez nem sikerült. Galambos Ádám sem tudott beszélni az eddigi vezetővel.

A csődvédelem azért is furcsa, mert a könyvkiadó felelős olyan bestsellerekért, mint A szürke ötven árnyalata vagy Frei Tamás és Vass Virág könyvei.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt