Az MNV új kabinetfőnöke korábban Bajnai stábjában dolgozott

politika
2015 március 19., 15:19
comments 46

Március 16. óta új kabinetfőnök segíti a szintén nemrég, februárban kinevezett vezérigazgató, Szivek Norbert munkáját a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél,

Csókay Ákos.

Bár Csókay neve nem közkeletű - legtöbben híres rokonát, Csókay András agysebészt ismerhetik -, a politikában ismert személynek számít:

2008-2010 között Bajnai Gordon stábjában szolgált a gazdasági minisztériumban, illetve a miniszterlnökségen.

Csókay a kormányváltás után is Bajnai közelében maradt, a volt miniszterelnök Haza és Haladás Közpolitikai Alapítványának költségvetési projektjén, a Közöskasszán dolgozott. Szigetvári Viktor, Bajnai volt kabinetfőnöke, a Haza és Haladás Alapítvány egyik alapítója és az Együtt elnöke szerint „2011 fele eltávolodott tőlünk”. Csókay 2012 februárjában még „A szabadságharcos logika társadalomlélektana” címmel közölt hosszabb írást az alapítvány blogján.

Kerestem Csókayt, de az MNV-nek elküldött kérdéseimre helyette a vezérigazgatói kabinet kommunikációs menedzsere válaszolt csak. Arról nem tájékoztatott, hogy mi lehetett Csókay és Bajnai szakításának oka. Közvetlenül még csak azt sem erősítette meg, hogy Csókay valóban Bajnai stábjában szolgált volna korábban, csak annyit írt, hogy az új kabinetfőnök „2000-2010 között több kormányzati cikluson keresztül, számos minisztériumban működött közre tanácsadóként, többek között stratégiai tervezési és gazdálkodási területen”.

Azt is írta, hogy az MNV „szakmai szervezet, amely átlátható, felelős vagyongazdálkodást folytat, pártpolitikától függetlenül”. A vagyonkezelő vezetőségét legutóbb idén februárban cserélték le, a 2010 előtti vezetői közül Tátrai Miklós vezérigazgató és Császy Zsolt értékesítési igazgató ellen jelenleg is büntetőügy van folyamatban, hűtlen kezeléssel vádolják őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt