MTVA: Világszínvonalú, amit csinálunk

Amit a közmédia csinál, az világszínvonalú, bár vannak javítanivalók, mondta el a Népszabadságnak adott interjújában Szabó-László Zsolt.

Az MTVA vezérigazgatója úgy látja, a hírcsatornává alakuló M1 nézettsége nem omlott össze, egy hírcsatorna amúgy sem tart akkora érdeklődésre számot, és egyébként is:

"Nekünk nem nézettségi elvárásokat kell teljesítenünk, hanem azt a társadalmi megrendelést kell kiszolgálnunk, amely a médiatörvényen keresztül is jelentkezik: valamennyi magyar ember számára megfelelő információt szolgáltatni. "

Az interjú néhol vitriolos hangvételre vált, főként, amikor az MTVA többmilliós nézettségről ("Miért néznek le bennünket annyira, hogy nem értünk a szakmához?"), vagy Papp Dániel hírigazgatói alkalmazásáról van szó ("Dani és a hírhamisítás egy külön történet.").

A kínos bakikról, kapcsolási hibákról, gyakorlatlan újságíróik bénázásairól pedig ezt mondja:

"Minden kezdet nehéz, minden kritikát komolyan veszünk, de arra nem szolgáltak rá a kollégáim, amit bizonyos sajtótermékek műveltek velük. Műsorvezetőink, riportereink felkészült, becsületes emberek, és gyakran alpári módon gyalázzák őket. Ez elfogadhatatlan."

Részletek a Népszabadságban, amely nem tartja közszolgálati médiának az MTVA-t, ezen össze is kapnak Szabó-Lászlóval az interjú végén. (Nol)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.