Putyin nem nézi a House of Cardsot

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az orosz kormányból senki sem nézte az amerikai sikersorozatot (amiről itt írtunk), pedig az egyik fontos szereplője az orosz elnök, Petrov, akit nyilvánvalóan Putyinról mintáztak – közölte az orosz hírügynökség még csütörtökön.

A szóvivő azt mondta, nem nézi a sorozatot, és nem tudnak arról, hogy Putyin képét (vagy imidzsét) felhasználták volna. (Azt viszont érezték, hogy mi lehet a terv, hiszen az oroszok megvétózták, hogy a House of Cards részeit az ENSZ Biztonsági Tanácsában forgassák.)

house of cards harmadik 3 évad

A nagy különbség Petrov és Putyin között, hogy amíg Putyin nincs 167 centi sem, addig Petrov – akit Mads Mikkelsen bátyja, Lars alakít – mindenkinél magasabb a sorozatban. A másik, hogy bár Petrov és Putyin is a KGB-ből került a politikai életbe, de amíg Putyin KGB-karrierje nagyjából állítólag eseménytelenül telt, addig Petrov arról mesél a House of Cardsban, hogy levágta egy mudzsáhid fejét Afganisztánban.

A sorozatban – amiben a Pussy Riot is szerepel – egyébként elmérgesedik az amerikai-orosz viszony, ahogy a valóságban is. A sorozatot egyébként állítólag a miniszterelnökségen kvázi kötelező olvasmányként nézik. (The Moscow Times)