Jobban teljesít vol. 231 - Több erdő Magyarországon

Magyar verde
2015 március 24., 08:43

Az utóbbi időben javult az ország környezeti állapota és növekedett az erdők területe, de még így is sok a teendő ezen a területen, nemcsak a szakemberek számára - tudhattuk meg a földművelésügyi minisztertől, aki az Erdők Világnapja alkalmából osztotta meg gondolatait.

Megnyugtató, hogy ezen a területen is komoly szemléletváltás következett be: míg korábban az ember le akarta győzni a természetet, most arra törekszik, hogy óvja azt, mivel tovább kell adnia a következő nemzedéknek. - mondta Fazekas Sándor.

Számokban kifejezve: A Nemzeti Erdőtelepítési Program hozzájárult ahhoz, hogy 2010 óta 12 500 hektárral nőtt az erdőterület Magyarországon. Az új erdők telepítésének köszönhetően az elmúlt mintegy kilenc évtizedben az ország erdőterülete megduplázódott.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.