Visszaállítják a kivégzőosztagokat Utah-ban

bűnügy
2015 március 24., 11:53
comments 631

Az akadozó méreginjekció ellátás miatt több amerikai államban keresik a módját a halálos ítéletek egyéb végrehajtásának. Utah-ban most egy régi módszerhez nyúlt vissza Gary Herbert kormányzó, amikor aláírta azt a törvényt, hogy ha 30 nappal a kivégzés előtt nem lehet beszerezni a megfelelő mérget, akkor agyon lehet lőni az elítéltet.

Utah-ban 2004-ig választhattak a halálra ítéltek a méreginjekció és a kivégzőosztag között, a korábban elítéltek még ez után is. Ronnie Lee Gardner például 2010-ben a golyó által halált választotta.

Van olyan állam, amelyik más méreganyaggal próbálkozott az európai gyártó bojkottja miatt, de az új szer nem mindenhol működött, és gyors halál helyett több órás szenvedést okozott. (verge.com)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.