A brit alsóház minden tagja kap a májusi választás után egy iPad Air 2-t

külföld
2015 március 25., 16:47
comments 29

Ez összesen 650 gép beszerzését jelenti összesen 200 ezer fontért, ami kb. 81,3 millió forint. Az Apple iPadet egy parlamenti bizottság választotta, amiért az már most is népszerű a képviselők körében, egy felmérés szerint 209 képviselőnek van már most is ilyen táblagépe.

Az ellenzéknek nem tetszik a lépés, mert már eddig is volt olyan képviselő, akit a parlamenti ülésen azon kaptak, hogy Candy Crush Sagát játszott, ebből pedig kisebb botrány is kerekedett a brit politikában. Az ellenzék vezére szerint nagy az esélye, hogy az új gépeket a képviselők inkább játékra és zenehallgatásra használják majd, ezzel pedig elterelődik a figyelem a parlamenti munkáról, és azt is hibának tartják, hogy olyan gépet kapnak a politikusok, amilyet az ország lakosságának jelentős része nem engedhet meg magának. (TheVerge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.