Az ISIS már a Tatuin bolygón jár

külföld
2015 március 25., 20:23
comments 51

Az ISIS nemcsak Szíriában és Irakban tart jelentős területeket az ellenőrzése alatt, a Iszlám Állam nevű terrorkalifátusnak hűséget fogadó szervezetek az ISIS nevében terjesztik a kalifátus uralmát észak-afrikai területeken (főleg Líbiában és Tunéziában) is. Így történhetett, hogy a terrorszervezet harcosai

állomáshelyként használták azt a tunéziai települést is, ahol a Csillagok Háborúja Tatuin bolygón készült jeleneteit forgatták.

Konkrétan Luke Skywalker otthonáról van szó, erről a díszletről:

SW_binary_sunset

A valóságban ezt a helyet nem a huttok, de még csak nem is Galaktikus Birodalom ellenőrzi, hanem Tataouine város önkormányzata. Tényleg ez a város neve, majd 100 ezer ember él a líbiai határtól nem túl messze lévő városban. A tunéziai hatóságok pedig nemrég a terrorszervezethez köthető fegyverraktárt találtak a városban. (DailyDot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.