Nem lehet minden százmilliárdos pénzügyi visszaélés mellé rendőrt állítani

bűnügy
2015 március 25., 11:45
comments 73

A Hir24 szerint már mindjárt beviszik Tarsoly Csabát, a Quaestor-csoport főnökét (vagy volt főnökét), de egyelőre ez még nem történt meg. Az Index forrásai szerint azért nehéz ez az ügy, mert például

"Tarsolyék jelentős ügyvédi támogatással próbálják elérni, hogy időt nyerjenek",

ami nyilván a magyar bűnüldözés történetében egyedülálló helyzet, nem várható el, hogy ilyesmire előre fel tudjon készülni az ügyészség vagy a rendőrség. Eleve az egyes ügyek társadalmi veszélyességének megfelelően kell beosztani a hatóságok erőforrásait, a súlyosabb, károsabb cselekményekre kell koncentrálni, és nem mindenféle csip-csup ügyben felaprózni az erőket.

Ha Tarsoly kihallgatására eddig nem is jutott idő, de itt van az elmúlt évekből néhány fontosabb ügy, ami megmutatja, hogy amikor kell, akkor igenis oda tud lépni a rendőség / ügyészség.

Szóval majd ha a fontossági sorrendben eljutnak a Quaestor-ügyhöz, akkor majd megkérdezik, akit kell. Ráadásul az új (de azóta talán már le is váltott) Quaestor vezérigazgatót, a korábban közmunkásként dolgozó tápósági Orgován Bélát már fel is keresték a rendőrök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.