Varga szerint a cél továbbra is a teljes foglalkoztatottság

gazdaság
2015 március 25., 18:04
comments 172

Az adósságállomány csökkentését és a foglalkoztatás bővítését nevezte a kormány legfontosabb céljának a nemzetgazdasági miniszter szerdai ajkai sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály az államadósság csökkenéséről is beszélt, ismertetése szerint jelenleg a GDP 76,9 százaléka a magyar államadósság, ami jelentős csökkenést jelent a 2010-es, több mint 80 százalékos arányhoz viszonyítva, így az ország sebezhetősége nagymértékben csökkent.

Varga szerint a foglalkoztatás bővítése terén is jelentős az előrelépés, hiszen 2010-ben közel 12 százalékos volt a munkanélküliség, ami 2015-re 7,4 százalékra csökkent. Az arány további csökkentése a cél, egészen addig, amíg egy ember is van az országban, aki dolgozni szeretne, de nem talál munkát, vagyis amíg meg nem valósul a teljes foglalkoztatottság - fogalmazott a miniszter. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.