A 2018-as Jobbik-kormány szellemi hátországa

POLITIKA
2015 április 02., 09:44
comments 2145
  • Tiszta holdudvar, rendes Országház.
  • Nincsen stabil kormány megbízható, hűséges és jó képességű háttéremberek nélkül.
  • De még sosem volt ilyen izgalmas a garnitúraváltás, mint amilyen most lehet.

A közvélemény-kutatások szerint a Jobbik a Fidesz nyomába eredt, a radikális párt most már a második erőként emlegeti magát. Tehát ne csodálkozzunk, ha esetleg 2018-ban hatalomra jut. Az teljesen világos, hogy akkor Vona Gáborból miniszterelnök, Morvai Krisztinából államfő, Novák Elődből pedig belügyminiszter lehet.

De mi lesz a radikális értelmiséggel, aminek tagjai nem jutnak be a parlamentbe, sőt, talán nem is párttagok, mégis éveken át tolták a Jobbik szekerét? Hát elfoglalják a jól megérdemelt exkluzív pozíciókat a sporttól kezdve a kultúrán át a médiáig mindenhol. Itt vannak azok, akik kisöpörhetik Rákay Philipet, Ókovács Szilvesztert, Bayer Zsoltot, Vidnyánszki Attilát, Hegedüs Zsuzsát és a mostani kormány hátországának többi tagját a jól fizető állásukból.

Urbán Flórián (az MLSZ elnöke)

jobbik_vona_gabor_urban_flori_8

Az újpesti választást ugyan nem sikerült megnyernie, de a Magyar Labdarúgó Szövetség élén az ország leggazdagabb bankára helyett a futball-labda-egyszerű Urbán bizonyíthat.

Petrás János (a Sziget Kft. CEO-ja)

Petrás János

A Magyar Sziget Zamárdira költözik, lángokba borulnak a fehér kanapék, és a mélynyomó hangját elnyomja a sámándob. Petrás János, a magyar fesztiválélet mostohagyereke gondoskodni fog arról, hogy ne vicsorogva, hanem sírva vigadjon a magyar.

Drábik János (az MTVA elnöke)

drabik

Szabó László Zsoltot a kormányváltás után egy jogtudós-zsurnaliszta követheti, akinek hála az elhallgatott hírek és az eltitkolt tények is teret kaphatnak a nemzeti médiában.

Sinkovits-Vitay András (a Nemzet Színésze, színházcsináló)

maxresdefault

A nemzeti érzelmű színész a háttérhatalom karmaiból magyar kézbe ragadt és újjászervezett Krétakör élén értelmezheti újra a független színházművészetet.

Török Gábor (független politikai elemző)

torokgabor

Vona Gábor kedvenc független politikai elemzője természetesen a kormányváltás után is Vona Gábor kedvenc független politikai elemzője lesz. Még nem tudni, hogy az új Századvég, az Iránytű Intézet leendő vezetőjeként kap-e vaskos állami megrendeléseket, vagy egyenesen ő lesz a Jobbik-kormány Habony Árpádja, de egy biztos: ő független marad. Bár a politika világában semmi se biztos. (De ez igen.)

Fankadeli Feri (Kossuth-díjas repper, az MMA elnöke)

fankadeli

Az ütemhangsúlyos reppelés feltalálója most még csak egy underground Facebook-csoport szellemi vezetője, de hamarosan az Ősmagyar Művészeti Akadémia elnöki székét is elfoglalhatja. A szabadidejében pedig a Petőfi tévében szoktathatja le a fiatalokat a kólasavról és Mr. Bustáról.

Bogár László (az MNB elnöke)

bogarlaszlo

Ha valaki még Matolcsy Györgynél is jobban érti, hogy a gazdaság egyáltalán nem a racionalitásról, a számokról vagy az anyagi dolgokról szól, az Bogár László, a Habsburgok, a Rotschildok és a Fed legnagyobb közép-európai leleplezője.

Orosz Mihály Zoltán (országos csendőrfőkapitány)

oroszmihalyzozoz

A Jobbik tudja, hogy nincs két hete rendet rakni az országban, nekik egyetlen nap alatt kell mindent elintézni. Orosz Mihály Zoltán és az érpataki modell szolgálatra jelentkezik. Az OCSFK vezetőjétől viszont simán kitelik, hogy több pozícióban is kipróbálja magát a TEK-től a Fővárosi Nagycirkuszig.

SoDi (Prima Primissima-díjas oknyomozó)

sodika

A nemzeti videós, reakciós kamerás és hazafias blogger, Gonda László apródja 2018-tól nem kell, hogy ostromolja a tévészékházat, hiszen az tárt kapukkal fogja várni, mint az állami hírcsatorna főszerkesztőjét.

Pozsonyi Ádám (esélyegyenlőségi ombudsman)

photo_camera „Esélyegyenlőségi nyúl. Mert nem csak a fehéreké a világ! (Bár a melegek még így is ki vannak rekesztve. (S az ombudsman hallgat!)” (Fotó: Facebook)

Usztics Mátyás (a Nemzeti Színház igazgatója)

A nemzet színházából kuplerájt csináló igazgató után jöhet a Kisvárosban és a Magyar Gárdában kiképzett harcos, aki élére vasalja a káoszt.

Szaniszló Ferenc (bármi)

szaniszlo

Hogy mi lehetne az Echo Tv legendás külpolitikai elemzője? Washingtoni nagykövet? Titkosszolgálati vezető? Az MTVA műsorigazgatója? Magyarország jelöltje az ENSZ-főtitkári posztra? A határ a csillagos ég – szó szerint.

Hegedűs Lóránt (a Horthy Miklós Egyetem rektora)

hegeduslorant

Az ELTE bezárása és a Károli Gáspár Református Egyetem átkeresztelése után a nemzeti érzelem metafizikai alapjait verheti bele a magyar ifjúság tökfejébe. A gólyatáborban pedig nemhogy nemi erőszak, de lányok se lesznek, és a kenyértől meg a víztől amúgy sem lehet berúgni.

Varga Miklós (az Operaház igazgatója)

photo_camera Fotó: szigetszentmiklos.jobbik.hu

Bár Koppány se kutya, de István a király: Varga Miklós a hangjával négyeli fel Ókovács Szilvesztert.

Dancsó Péter (nemzeti showman)

dancso1

Egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy az újraszentelt Mikroszkóp Színpad vagy a Rádiókabaré vezetését vállalja el, esetleg úgy, ahogy van, megkapja a Fábry show-t. Egy biztos: mi halálra fogjuk röhögni magunkat.

Ács Dániel, Herczeg Márk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.