Április közepén hallgatja meg Kovács Bélát az Európai Parlament

Két hét múlva hallgatja meg Kovács Bélát az Európai Parlament (EP) igazságügyi bizottsága - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A lap szerint a kémkedés gyanújába keveredett jobbikos EP-képviselő április 16-án zárt ajtók mögött mondhatja el álláspontját, majd kérdéseket tehetnek fel neki a bizottság tagjai, mielőtt szavaznak az ügyében elkészült jelentésről. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló első körös vita március elején zajlott, de Kovács Béla azon még nem vehetett részt.

A politikussal szemben az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik orosz diplomatákkal, és havonta látogat Moszkvába. Kovács Béla egy jelenleg is aktív, egykor a KGB-nek dolgozó ügynökkel kapcsolatos nyomozás során került a magyar szolgálatok látókörébe. Az EP elnöke tavaly júliusban jelentette be, hogy a magyar hatóságok kérték Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését, január elején derült ki, hogy az EP érintett testülete is elegendő okot lát arra, hogy tárgyaljon az ügyről. A jobbikos képviselő korábban többször is visszautasította az őt ért vádakat. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.