Csoda: a kisebb parlament több helyet foglal

Új irodaházat kapnak a parlamenti képviselők jövőre. A kevesebb képviselő kinőtte a Parlamentet és a Fehér Házként emlegetett képviselői irodaházat, ezért a Kossuth téri metróállomás fölötti MTESZ-székházat is használhatják majd, milliárdos átalakítás után - írja a napi.hu.

Az új irodaházba költözhetnek a parlamenti bizottságok és a képviselők jelentősen felduzzasztott szakértői/tanácsadói állománya. Mert hiába csökkent a korábbi 386-ról 199-re a képviselők száma, több lett a közpénzből fizetett tanácsadói/szakértői kör. Ráadásul nekik helyet is kell biztosítani.

Azzal, hogy a MTESZ-székházat is bekebelezi az Országgyűlés, kényelmesebben lesznek a képviselők az eddigi, Duna-parti irodaházban is, ahol nem kell már közösködniük az irodákon, mindenkinek jut külön szoba.

A 2016-os, már most készülő költségvetés szerint jövőre több pénz jut a parlamentre, mint idén. Az Országgyűlési Hivatal működésére 21,8 milliárd forint jut jövőre, ami egymilliárddal több, mint idén. A különbség állítólag a MTESZ-székház átépítése. Nem ez a teljes összeg, van még az őrség költsége, illetve a pártok támogatása, ezzel együtt 30 milliárd forint fölé megy a parlament költségvetési kiadása. 2010-ben 23,4 milliárddal volt ugyanez az összeg. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.