Egy NAV-os szerint a hatóság Ellenőrzési Főosztályának vezetője beavatkozott az adóügyi vizsgálatokba

Dávida Marianna, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Ellenőrzési Főosztályának vezetője személyiségi jogi pert indított a Népszava és a Népszabadság ellen, amiért a napilapok a vs.hu értesüléseire hivatkozva megírták, hogy a főosztályvezető is szerepel az Egyesült Államokból kitiltott vezetők listáján. Dávida szerint ez nem igaz, és az sem tetszik neki, hogy nevét összemosták az áfacsalásokkal, ezért indított pert.

Ebben a perben azonban most egy tanúként beidézett NAV-os Hegedűs-Deme Zsolt azonban arról vallott, hogy Dávida és több más magas beosztású NAV-os igenis beavatkozott több ellenőrzési vizsgálatba. Hegedűs-Deme egy konkrét esetet is elmesélt, melyben Dávida egy amerikai cég revizori vizsgálatába beavatkozva, közvetve megakadályozott egy 40 milliárd forintos adókülönbözet okát feltáró, nyomozóhatósági vizsgálatot.

A tanú szerint hiába tártak fel súlyos összegű adókülönbözetet, Dávida

„egyértelműen utasításba adta, hogy a revizor ne írja bele jelentésébe az adóeltérést”.

Hegedűs-Deme Zsolt szerint erre három másik tanú is volt a hivatalnál, egyiküket azóta eltávolították, egy másik dolgozó magától távozott. Hegedűs-Demét pedig a posztjáról váltották le a NAV-nál. (Népszava)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.