Oroszország kefirrel válaszol az IceBucketChallenge-re

külföld
2015 április 02., 09:21

2014-ben az Ice Bucket Challenge-től őrült meg a világ, robbant fel az internet és izzott a levegő, egy rakás hülye gondolta igyekezett jótékonykodni azzal, hogy egy vödörnyi jeges vizet öntött magára. Voltak, akik bele is haltak az extravagáns öntésbe, a mozgóképkultúra pedig olyan videókkal gazdagodott, mint Falus Ferenc ellenzéki főpolgármester-jelölt agrárdadaista ámokfutása.

2015-ig kellett várni, hogy megérkezzen Oroszország válasza a nyugati agymenésre. Az #IceKefirChallenge-ben részt vevő orosz hírességek nem vízzel, hanem hideg kefirrel öntik fejen magukat, és nem az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) elleni harcra gyűjtenek, hanem egy jótékonysági szervezetet reklámoznak, ami ingyen étkeztet 3 éven aluli orosz gyerekeket.

Az első #IceKefirChallenge hashtag az Instragramon Alekszej Vorobjov énekestől és Anasztaszija Volocskova balerinától származik, és lassan terjed is a képmegosztón. Itt van néhány poszt:

A photo posted by @starhit_ru on

A photo posted by Alex Sparrow (@mr.alexsparrow) on

A video posted by Alex Sparrow (@mr.alexsparrow) on

(via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.