Felújítják az L. Simonék panziójához és borászatához vezető közutat

2015 április 4., szombat 6:57
285

Nagyon sok minden megújult a Velencei-tó környékén, L. Simon László államtitkár felsorolni is alig tudja a megyei lapban megjelent cikkében. Amikor azt hinnénk, hogy a végére ér, azt írja:

"Folytathatnánk a sort, de inkább előre kell néznünk: mire van szükségünk, mit tudunk az Orbán Viktor vezette kormány segítségével megvalósítani az előttünk álló években. Javítanunk kell a tókörnyék közúti megközelítésén, a Mezőföld középső részeivel való összeköttetésén, a 62-es és az M6-os felé irányuló utak állapotán. Ezért felújítjuk az Agárd és Zichyújfalu, valamint a Velence és Pusztaszabolcs közötti utat."

Az Orbán Viktor vezette kormánynak nemcsak Zichyújfalu lakói, de egy panzió és a mellette lévő borászat is hálás lehet, bizonyos Simon Panzió és L. Simon Borászat. Igen, az útfelújítást többes számú első személyben bejelentő L. Simon László családi vállalkozásáról van szó. A panzió 13 szobás, 27 ágyas.

Fotó: Googlemaps

A 6212-es közútról kell odakanyarodni L. Simonékhoz. Csakhogy a Fejér Megyei Hírlap másik cikkéből az derül ki, hogy az Agárd és Zichyújfalu közötti 7,3 kilométeres szakasz rendkívül rossz állapotban van, "jellemzőek a felgyűrődött burkolatszélek, az erős nyomvályúsodás, a kátyúk és a repedések". Ezért a Közép-Dunátúli Operatív Program keretében, vagyis uniós pénzből a hat méter széles burkolatot teljes egészében kicserélik.

A felújításra váró út és a panzió. Forrás: Googlemaps

Ebben a cikkben is megszólal L. Simon, aki azt mondja, a Velencei-tó környékének és a 62-es főútnak, valamint az M6-osnak a jó minőségű úton történő összekötése a tókörnyék gazdaságainak is különösen fontos.

lsimonpanzio

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt