A Kehi feljelentést tett a Gyurcsány-kormány idején a gyurcsányista MFB által a gyurcsányi ETO Park-beruházásra adott gyurcsányhitel miatt

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentést tett a Magyar Fejlesztési Bank által az ETO Park beruházáshoz nyújtott hitel miatt. Ez az M1 „aktuális csatornában” hangzott el – írja az MTI (idézőjel tőlem). A televízió értesülései szerint a Kehi a Nemzeti Nyomozóirodánál tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, és kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

A vagyon-visszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság – mondta a fővárosi főügyész az M1 „aktuális csatornának” a múlt hétfőn.

Ibolya Tibor emlékezetett: március 11-én rendelték el a nyomozást, aznap 4 helyen tartottak házkutatást, és lefoglaltak kb. 10 ezer oldalnyi nyomtatott szöveget és kb. 800 GB-nyi elektronikus adatot. Ennek az „óriási mennyiségű” adatnak az áttekintéséhez idő kellett – mondta a főügyész.

Arra a kérdésre, hogy ennyi idő, két hét elég lehetett-e a vagyon kimenekítésére offshore cégeken keresztül, azt válaszolta: „objektíven nem volt olyan helyzetben” Tarsoly Csaba, hogy vagyont tudjon kimenekíteni. (Ibolya heroikus teljesítményéről itt emlékeztünk meg.)

Miután az ügyészség lefoglalta a győri stadiont, Rogán Antal március 30-án bejelentette, hogy a Fidesz kivizsgáltatja a Quaestor-ügyet, pontosabban a Gyurcsány-kormány idején kapott hitelt. Kormánypárti politikusok azt mondják, hogy a Gyurcsány-kormány idején 17 milliárd forint fedezetlen hitelt kapott a győri ETO Parkra. De a hitel nem volt fedezetlen.

2010-ben az MFB vezetése egyébként tett feljelentést az ügyben, de vizsgálat végül nem indult – írta meg március 10-én az Origo.

Fotó: AFP / Kisbenedek Attila