Egész Magyarország Felcsútra irigykedik

A német ZDF televízió is a csodájára járt a felcsúti stadionhoz tervezett kisvasútnak. Persze a német műsorvezető nem értette meg a magyar fejlesztéspolitika prioritásrendszerének ravasz logikáját. Így Felcsút sikersztorijával kapcsolatban még az is felmerült benne, hogy Magyarországon esetleg megkérdőjelezhető módon költik az uniós támogatásokat, amikor a kormány kiemelt projektként 600 milliós keretet biztosít a miniszterelnök 1800 fős szülőfalujának kisvasút építésre.

A Felcsútra érkező riportereknek feltűnt, hogy a hely álmos falu helyett már inkább egy vidámparkra hasonlít. Mészáros János, Felcsút alpolgármestere pedig büszkén mutatta meg a német tévéseknek, hogy az új stadionban akár a falu lakosságának kétszerese is kényelmesen elférne.
Az alpolgármester elismerte, hogy természetesen kivételezett helyzetben vannak, de számára nagy öröm, hogy olyan helyen dolgozhat, ahol minden elképzelésüket meg tudják valósítani.

Mészáros szerint egész Magyarország irigy rájuk, mert mindenki azt szeretné, hogy úgy menjenek a dolgok náluk is, mint Felcsúton.

A riportot itt lehet megnézni, 7:14-től kezdődik.