Hatalmasat nyomozott a NAV a roma önkormányzat pénzei után

politika
2015 április 10., 05:19
comments 178

Hadházy Ákos LMP-s politikus feljelentést tett a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat munkaprogramjával kapcsolatos visszaélések miatt. Beadványát elutasították, de az elutasító határozatban leírták, mit nyomozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a roma önkormányzatnál. A NAV megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy szerintük minden rendben volt-e a Híd a munkába nevű program pénzeinek elköltésével. A minisztérium erre azt válaszolta, hogy szerinte minden rendben volt. A NAV ezért annyiban hagyta a dolgot.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter néhány napja arról beszélt, hogy a minisztérium meg pont azért nem firtatta a visszásságokat, mert a NAV nem találta aggályosnak az ügyet.

photo_camera Forrás: Hadházy Ákos Facebook
photo_camera Forrás: Hadházy Ákos Facebook
photo_camera Forrás: Hadházy Ákos Facebook

Most inkább nevetni van kedvem, megkaptam a NAV nyomozóktól a Munkahíd ügyében tett feljelentésem elutasítását. A vicc a...

Posted by Hadházy Ákos on Thursday, April 9, 2015

UPDATE 10.19

Cikkünk megjelenése után nem sokkal reagált Hadházy posztjára az EMMI is, ezt írták:

Amint arról korábban tájékoztatást adtunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkársága az Országos Roma Önkormányzat „Híd a munka világába” programjával kapcsolatban vizsgálatot indított, amelynek eredményéről – annak lezárásakor – tájékoztattuk a közvéleményt. E tájékoztatás többek között arról is szólt, hogy a vizsgálat következtében két szabálytalansági eljárást indítottunk. A minisztérium azt is kérte az Országos Roma Önkormányzat vezetőjétől, hogy szakmai észrevételeinknek megfelelően alakítsa át a program szervezetét is.

Amennyiben szabálytalansági gyanú merül fel az uniós támogatású projektek elszámolása során, a kifizetéseket a minisztérium felfüggeszti, a szabályos kifizetéseknek és a program folytatásának azonban nincsen akadálya.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az országos nemzetiségi önkormányzatok működése tekintetében az előbbi eseten túl azokat a támogatásokat jogosult kizárólag a szakmai beszámolójuk alapján ellenőrizni, amelyek támogatói okirat nyomán jutnak el a címzetthez. Az országos nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának átfogó vizsgálata speciális feladat, amelyet az erre törvényben feljogosított szervek végezhetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.