Az amerikai haditengerészet a jövőben teljesen lemond a pilótákról

külföld
2015 április 17., 04:40

Az F-35-ös lesz az utolsó pilótával repülő katonai repülője az Egyesült Államoknak, mondta Ray Mabus haditengerészetért felelős miniszter szerdán a Sea-Air-Space 2015 konferencián. A jövőben teljesen le szeretnének mondani a pilóták képzéséről.

F-35 Integrated Test Force

A jövőben csakis drónokra, és egyéb olcsó 3D nyomtatott eszközökre támaszkodnának olyan feladatok kivitelezésében, amit egyelőre pilóták is végeznek. Ez sokkal költséghatékonyabb az amerikai politikus szerint, mivel nem kell a pilóták kiképzésére és biztonságára nagy pénzeket elkölteni. Gyorsabb is lesz a technológiai fejlesztés, ha nem kell az emberekkel törődni.

(The Verge, USNI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.