Emberek, a védőoltás nem, ismétlem, NEM okoz autizmust

Miközben a védőoltásellenes hülyék folyamatosan egy, cáfolt, visszavont, hazugnak és szándékosan torzítónak bizonyult tanulmányra hivatkozva állítják, hogy a csecsemőknek beadott MMR-vakcína autizmust okoz, valódi kutatások tucatjai cáfolták már eddig ezt. Most elkészült egy még újabb kutatás, amiben már

95 ezer beoltott gyereket vizsgáltak, és semmiféle kapcsolatot nem találtak a védőoltás és az autizmus között.

A retrospektív kohortkutatásban olyan gyerekeket vizsgáltak, akiknek van idősebb testvérük. A kutatás egyrészt azt a nyilvánvaló eredményt hozta, hogy

a védőoltás és az autizmus között semmiféle kapcsolat sincs;

másrészt viszont az is kiderült, hogy azokat a gyerekeket, akiknek az idősebb testvére autista, szüleik kevésbé oltják be.

Miközben azoknak az ötéveseknek a körében, akiknek nincs autista testvére, az oltottsági ráta 92 százalék, az autista gyerekek fiatalabb testvéreinél ötéves korban csak 86 százalék.

Tehát az autizmus és a védőoltás között semmiféle kapcsolat nincs. Ellenben egyre nyilvánvalóbb a kapcsolat az idén kitört kanyarójárvány és a védőoltás hiánya között. (Via Vocativ)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.