Emberek, a védőoltás nem, ismétlem, NEM okoz autizmust

TUDOMÁNY
2015 április 22., 12:07

Miközben a védőoltásellenes hülyék folyamatosan egy, cáfolt, visszavont, hazugnak és szándékosan torzítónak bizonyult tanulmányra hivatkozva állítják, hogy a csecsemőknek beadott MMR-vakcína autizmust okoz, valódi kutatások tucatjai cáfolták már eddig ezt. Most elkészült egy még újabb kutatás, amiben már

95 ezer beoltott gyereket vizsgáltak, és semmiféle kapcsolatot nem találtak a védőoltás és az autizmus között.

A retrospektív kohortkutatásban olyan gyerekeket vizsgáltak, akiknek van idősebb testvérük. A kutatás egyrészt azt a nyilvánvaló eredményt hozta, hogy

a védőoltás és az autizmus között semmiféle kapcsolat sincs;

másrészt viszont az is kiderült, hogy azokat a gyerekeket, akiknek az idősebb testvére autista, szüleik kevésbé oltják be.

Miközben azoknak az ötéveseknek a körében, akiknek nincs autista testvére, az oltottsági ráta 92 százalék, az autista gyerekek fiatalabb testvéreinél ötéves korban csak 86 százalék.

Tehát az autizmus és a védőoltás között semmiféle kapcsolat nincs. Ellenben egyre nyilvánvalóbb a kapcsolat az idén kitört kanyarójárvány és a védőoltás hiánya között. (Via Vocativ)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.