Emberek, a védőoltás nem, ismétlem, NEM okoz autizmust

2015 április 22., szerda 12:07
175

Miközben a védőoltásellenes hülyék folyamatosan egy, cáfolt, visszavont, hazugnak és szándékosan torzítónak bizonyult tanulmányra hivatkozva állítják, hogy a csecsemőknek beadott MMR-vakcína autizmust okoz, valódi kutatások tucatjai cáfolták már eddig ezt. Most elkészült egy még újabb kutatás, amiben már

95 ezer beoltott gyereket vizsgáltak, és semmiféle kapcsolatot nem találtak a védőoltás és az autizmus között.

A retrospektív kohortkutatásban olyan gyerekeket vizsgáltak, akiknek van idősebb testvérük. A kutatás egyrészt azt a nyilvánvaló eredményt hozta, hogy

a védőoltás és az autizmus között semmiféle kapcsolat sincs;

másrészt viszont az is kiderült, hogy azokat a gyerekeket, akiknek az idősebb testvére autista, szüleik kevésbé oltják be.

Miközben azoknak az ötéveseknek a körében, akiknek nincs autista testvére, az oltottsági ráta 92 százalék, az autista gyerekek fiatalabb testvéreinél ötéves korban csak 86 százalék.

Tehát az autizmus és a védőoltás között semmiféle kapcsolat nincs. Ellenben egyre nyilvánvalóbb a kapcsolat az idén kitört kanyarójárvány és a védőoltás hiánya között. (Via Vocativ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt