Kb. 1500-an tüntetnek a felsőoktatás átalakítása miatt

POLITIKA
2015 április 22., 16:31
comments 327

Kb. ezren indultak el a Raoul Wallenberg Szakközépiskola felé, aminek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem miatt kell költöznie.

felsooktatas tuntetes

Este hétre már legalább 1500-an lehettek – jelentette Ács Dániel és Botos Tamás kolléga a helyszínről. A tüntetők – akiknek több autós is dudált (vélhetően) támogatólag – fél 9-re értek oda a Raoul Wallenberg szakközépikolához, ahol a beszédek lesznek. Amikor a tömeg elhaladt az NKE épülete előtt, hangosan fújoltak.

felsooktatas tuntetes 2

A tüntetők annak ellenére mentek utcára, hogy a kormány puhított a korábbi javaslaton, és az új terv szerint már nem biztos, hogy megszüntetik azokat a szakokat, amiket nemrég még meg akartak.

A tüntetők a javaslat teljes visszavonását kérik, és azt, hogy vonják be őket is a folyamatba, mert a kormány együttműködése a Rektori Konferenciával teljesen átláthatatlan, és sokszor alapvető információkat nem kapnak meg a tervezetekről.

Ha történik bármi fontos, beszámolunk róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt