Újra felfüggesztették a BTEL részvényeit

Az MNB mától ismét felfüggesztette a BTEL tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó a jegybank kötelezései ellenére sem tette közzé 2013. évi könyvvizsgáló által auditált konszolidált beszámolóját. A jegybank döntése alapján a BTEL tőzsdei részvényeivel és kötvényeivel mindaddig nem lehet kereskedni, amíg a kibocsátó társaság nem tesz eleget ezen közzétételi kötelezettségének.

Mivel a BTEL esetében nyilvános kereskedésben részt vevő, szabályozott piacra bevezetett értékpapírokról van szó, az MNB a nyilvános kibocsátók működéséhez fűződő transzparencia, és a befektetők minél teljesebb körű tájékoztatása érdekében a felfüggesztésre vonatkozó határozatát teljes terjedelemben közzétette felügyeleti internetes honlapján.

A BTEL komoly bajban van, miután januárban sem érkezett meg a Timur Rahimkulov tulajdonolta SkillInvest 950 millió forintos tőkeemelése. A cég internetszolgáltatása az utóbbi időben kihagyogatott, az ügyfélszolgálat is többször leállt és elérhetetlen volt. (MNB)