Ennél kisstílűbb G. Fodor-KDNP cicaharc már nem lesz. Nem ma, sosem

2015 április 23., csütörtök 11:34
72

A legújabb nagy magyar belpolitikai botrány azzal kezdődött, hogy G. Fodor Gábor kormányzati agytrösztelemző száműzetés után visszatért a közéletbe egy Heti Válasznak adott interjúval.

Ebben az égvilágon mindenkit megvédett, magát, Orbánt, Habonyt, az urizálás bűnébe kevert fideszes politikusokat, tényleg mindenkit, de váratlanul belerúgott több nagyot a KDNP-be. Nem indokolatlanul persze, de mégiscsak szokatlan volt a kirohanás, amiben leeszdéeszezte a magukról sokat képzelő kereszténydemokratákat, akik tévesen az igazság egyedüli letéteményeseinek tekintik magukat, és amúgy sem egy párt képviseli a kereszténydemokráciát.

A nagy koalíciós válság első lépését vizionáló Heti Válasz megkérdezte a KDNP-t, mit szólnak ehhez. Már az furcsa volt, hogy nem a párt, hanem ifjúsági szervezete, az IKSZ elnöke válaszolt, "személyes érintettség okán".

Forrás: nava.hu

Nacsa Lőrinc azzal kezd, hogy „Sajnáljuk, hogy az az ember, aki a KDNP közel két évtizede fő szövetségesének a legfőbb célját és eszményét, a polgári Magyarországot le akarta rombolni, most a szövetség egységét szeretné megbontani". De azt is tudják, hogy miért.

"Pusztán érzelmi okokból és személyes indíttatásból".

Merthogy Nacsa szerint G. Fodor

"befolyást akart szerezni az IKSZ vezetése felett is, és az irányításába is bele akart szólni".

Ha lennének páran, akik nem követik nyomon ennek a jelentős ifjúsági szervezetnek a működését, azoknak tudniuk kell, hogy az IKSZ-ben nemrégi elnököt választottak. A tiszújításon G. Fodor ugyan nem indult, de Csontos Sandra igen, akivel jó, mások szerint közeli ismerősi viszonyban van az elemző.

Nacsa, és nem Csontos nyert, aki ezután ki is lépett a szervezetből.

Csontos Sandra, ezúttal a Fidelitasnál

Nacsa szerint G. Fodor egy nagyobb ügy elárulója lett.

"Annak a szövetségnek az egységét akarja megbontani, amely két sikeres kormányzati cikluson van túl, megteremtette a Kárpát-medence magyarságának egységét, és ellenzékben is az ország eladósítása és kiárusítása ellen küzdött".

És a végén még visszatér a személyes szálra, szép keretbe foglalva a közleményt.

"Méltatlan, hogy az, aki korábban a KDNP-nek is dolgozott, és meghatározó, valamint fontos pártnak tartott bennünket, most pusztán érzelmi jellegű motivációból és indulatból mond ilyeneket, de természetesen mi sem szeretnénk életvezetési tanácsokat adni neki.”

Nagyon itt volt az ideje a politikai bulvárharcoknak, kicsit kár, hogy az ifjú kereszténydemokraták nem adnak életvezetési tanácsokat, de hátha kikényszeríti belőlük, ha G. Fodor válaszol.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt