Még mindig titkos Lázár János londoni útja

jog
2015 április 23., 09:30
comments 59

Szerdán újra elhalasztotta a bíróság annak a pernek a tárgyalását, amit a volt origós újságíró, Pethő András indított azért, hogy meg lehessen tudni: miért utazott közpénzen Lázár János mostani miniszterelnök-miniszter még államtitkár korában Angliába.

A miniszterelnökség szerint az útról létezik egy titkos irat, de az ügyet tárgyaló bíró azt többszöri kérése ellenére sem nézheti meg, annyira titkos.

Az alkotmánybíróság időközben hozott egy döntést, miszerint a parlamentnek május végéig meg kell alkotnia egy törvényt arról, hogy pontosan mely közérdekű adatokat lehet a titkosságukra hivatkozva eldugni a közvélemény elől. Mivel a bíró a következő tárgyalást július 1-re tűzte ki, addig várhatóan megszületik a csodatörvény.

(NOL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.