Szombaton megint nem lehet közlekedni Budapesten

közlekedés
2015 április 23., 10:14
comments 81

I Bike néven április 25-én, szombaton rendezik meg a nagy budapesti bringás felvonulást, ami miatt természetesen ismét le kell zárni az egész rohadt várost, úgyhogy, ha jól számolom, ez lesz sorrendben a harmadik hétvége, hogy valamelyik menő szerveződés menő rendezvénye miatt nem tudok elindulni otthonról, illetve ha már elindultam, nem tudok hazamenni. Kösz, Orbán!

Részletek:

A felvonulás gyülekezője 15:30-kor lesz a Bakáts téren, a felvonulást 16:00-kor Hollandia Nagykövete nyitja meg a Közraktár utca és a Kinizsi utca sarkánál. Az útvonal érinti a pesti
alsó rakpartokat, a Dráva utcát, a Dózsa György utat, a Damjanich utcát, a Rottenbiller utcát, a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet-hidat, az Attila utat. Áthaladunk az Alagúton, a Lánchídon, a Széchényi téren, a Kossuth tér környékén és a Margit hídon. Az útvonalon fél- és egész pályás útlezárásokon halad a menet, amit rendőrök is biztosítanak.

A felvonulás útvonalán több helyen parkolási tilalom lesz bevezetve. A 7-es buszcsalád és a Rákóczi útról a Hegyalja út felé haladó buszok budai irányban a Blaha Lujza térnél a Szabadság híd felé lesznek elterelve. A 105-ös és a 26-os buszok a felvonulást érintő
útvonalon nem közlekednek.

Torlódás várható a Kis- és Nagykörúton, a Dózsa György úton, a Hősök tere, a Keleti Pályaudvar és a Boráros tér környékén, a Hegyalja úton, az Attila úton, a Mészáros utcán, illetve a Margit híd felé vezető útvonalakon. Azt tanácsoljuk, hogy a belvárost csak biciklivel, metróval, vagy villamossal próbálják megközelíteni.

A rendezvény 18:30-kor a Margitszigeten található Nagyréten óriási közös bicikliemeléssel ér véget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.