Lángoló hajtóművel hajtott végre kényszerleszállást a Turkish Airlines egyik Airbus repülőgépe

baleset
2015 április 25., 10:36
comments 91

Lángokban álló motorral hajtott végre vészleszállást a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőgépe szombaton Isztambul nemzetközi repülőterén. A Milánóból érkező járaton 97 utas tartózkodott, a balesetben senki nem sérült meg. Az NTV török hírtelevízió felvételein látszik, hogy a Milánóból Isztambulba tartó repülő jobb hajtóműve gyulladt ki. Ali Genc, a légitársaság szóvivője elmondta, hogy a repülő megcsúszott a földet érés után, és leszaladt a kifutópályáról. A jobb oldalára dőlt repülőgép lángoló motorját tűzoltóautókról több vízsugárral próbálják oltani, miközben baloldalt, a pilótafülke melletti vészcsúszdán folyamatosan hagyják el a gépet az utasok.

Az NTV részleteket is közölt az irányítótorony és a pilóta közötti beszélgetésből. "Várom az engedélyüket a vészleszálláshoz" - mondta egyebek között a kapitány látszólag nagyon nyugodtan. Az Atatürk repülőtéren felfüggesztették a repülők indítását és fogadását az Airbus landolása után. Az incidens okainak megállapítására vizsgálat indult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.