Az akadémiai szféra nem szexista, kérdezzetek csak meg egy férfit!

egyenlőség
2015 április 30., 18:50

Két kutató, Dr. Fiona Ingleby, és Dr. Megan Head felmérést készített arról, hogy a különböző nemű posztgraduális hallgatóknak milyenek az elhelyezkedési esélyei a doktori iskola befejezése után. 244 emberrel készítettek interjút, és végül arra jutottak, hogy mérsékelten meglepő módon a férfiaknak könnyebb a tudományos szférában állást szerezni. A tanulmányt leadták egy tudományos folyóirathoz, amelynek a szerkesztője elutasító válaszlevelében "ideológiai" alapú elfogultsággal vádolta őket, és javasolta, hogy egy férfi kollégát is vonjanak be a kutatásukba. Azt is hozzátette, hogy hogy esetleg azért jobbak a férfiak lehetőségei, mert többet dolgoznak, és egészségesebbek (wtf).

Szóval keressenek férfi társszerzőt, akkor biztosan más lesz a kutatási eredmény az egyetemi szféra szexizmusáról!. :DDDDD

A történetet Fiona Ingleby posztolta a Twitterre, a folyóirat az angolszász sajtót bejáró botrány kapcsán úgy reagált, hogy újra megvizsgálják, érdemes-e közlésre a tanulmány.

Az egész sztori csodálatos, további részletek a Jezebelen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.