Két magyar kajak-világklasszis bukott meg a drogteszten

sport
2015 május 02., 05:19

Dopping- és drogteszten esett át a júniusi baki Európai Játékokra készülő magyar Kajak-Kenu Szövetség válogatott tagjai. A doppingteszttel nem volt gond, de két versenyző megbukott a drogteszten. Az öt világ- és öt Európa-bajnoki címet nyert, 2011-es eredményei alapján az év legjobb hazai sportolónőjének megválasztott Csipes Tamara (25) és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence (22) tesztje lett pozitív.

Az Origo azt írja, kokainnal buktak le, de más forrásokban ennek az infónak nincs nyoma.

A Blikk szerint a két sportoló ellen fegyelmi eljárás indult, válogatott-tagságukat felfüggesztették, így nem szerepelhetnek az év két legfontosabb megméretésén, az Európai Játékokon, illetve az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A szövetség értesítette a két versenyző klubját, a Honvédot, de a sajtót igyekeztek kizárni a tájékoztatásból, így megelőzve a botrányt.

Horváth Gábor, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója a Blikknek megerősítette, hogy gond van:

„Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt. A részletekről sokkal többet nem tudok mondani, mert előbb házon belül le kell folytatnunk a fegyelmi vizsgálatot” - mondta.

(Origo, Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.