Két magyar kajak-világklasszis bukott meg a drogteszten

2015 május 2., szombat 5:19
216

Dopping- és drogteszten esett át a júniusi baki Európai Játékokra készülő magyar Kajak-Kenu Szövetség válogatott tagjai. A doppingteszttel nem volt gond, de két versenyző megbukott a drogteszten. Az öt világ- és öt Európa-bajnoki címet nyert, 2011-es eredményei alapján az év legjobb hazai sportolónőjének megválasztott Csipes Tamara (25) és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence (22) tesztje lett pozitív.

Az Origo azt írja, kokainnal buktak le, de más forrásokban ennek az infónak nincs nyoma.

A Blikk szerint a két sportoló ellen fegyelmi eljárás indult, válogatott-tagságukat felfüggesztették, így nem szerepelhetnek az év két legfontosabb megméretésén, az Európai Játékokon, illetve az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A szövetség értesítette a két versenyző klubját, a Honvédot, de a sajtót igyekeztek kizárni a tájékoztatásból, így megelőzve a botrányt.

Horváth Gábor, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója a Blikknek megerősítette, hogy gond van:

„Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt. A részletekről sokkal többet nem tudok mondani, mert előbb házon belül le kell folytatnunk a fegyelmi vizsgálatot” - mondta.

(Origo, Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt