Nem nyomoz az ügyészség Verók István, korábbi terézvárosi szoci polgármester megbízási szerződéseinek ügyében

bűnügy
2015 május 02., 06:24
comments 42

Bizonyítottság hiányában megszüntette az ügyészség a VI. kerületi önkormányzatnál kötött megbízási szerződések ügyében hűtlen kezelés miatt indult nyomozást - írta szombati számában a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészség szóvivőjére, Bagoly Bettinára hivatkozva.

Gila Pál, Terézváros jogi képviselője a lapnak azt mondta: azonnal panaszt nyújtottak be a megszüntető határozat ellen. Szerinte elfogadhatatlan, ha a nyomozók nem találták meg a csatolt bizonyítékokat.

Az ügyvéd 2012 januárjában tett feljelentést az időközben elhunyt volt szocialista polgármester, Verók István idején kötött többtucatnyi tanácsadói és megbízási szerződés miatt. Gila Pál azt mondta, hogy több esetben nyomát sem találták az elvégzett munkának, a megbízások gyakran az önkormányzatnál is ellátott feladatra vonatkoztak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.