Mától senki sem tud lobbizni az Angry Birdsért az EU-ban

külföld
2015 május 04., 07:08
comments 5

Május 1-ig regisztrálhatták volna magukat a lobbisták az EU hivatalos jegyzékében, az Átláthatósági Regiszterben. Ez a jegyzék már évek óta létezik, de most először tétje is volt a regisztrációnak:

az új bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker korábban jelezte, hogy csak azokkal a lobbistákkal fognak szóba állni, akik regisztrálták magukat.

Pár vállalat ezek szerint a jövőben nem befolyásolhatja majd az uniós döntéseket.

Például:

  • a Twitter;
  • a BSkyB brit fizetős tévéadó;
  • az LG Electronics;
  • és a Rovio.

Emberek, a Rovio! Nem lesz senki, aki az Angry Birdsért lobbizhatna! Ki tiltakozzon ezentúl, ha a jövőben a disznók EU-s strukturális alapokból erősítik meg a bázisaikat??4?

A Google viszont regisztrálta magát, a cég, ami ellen éppen most indítottak versenyjogi eljárást, évi 4 millió eurót szán lobbizásra Brüsszelben. (Via The Register)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.