A Médiatanács eljárást indít az Éden Hotel miatt

2015 május 6., szerda 16:57
68

Elindította a hatósági eljárást a médiatanács az Éden Hotel miatt „a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma, az emberi méltóság vélhető megsértése miatt és a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére” a TV2 médiaszolgáltatójával szemben – közölte a NMHH kommunikációs igazgatósága.

A médiatanács az Éden Hotel április 24-ei adása miatt folytatott hatósági ellenőrzés alapján indította el az eljárást, amire – a hiánypótlási időtartamot és néhány más, a jogszabályokban rögzített ügyintézési részt nem számítva – 40 nap áll rendelkezésre, ami 30 nappal meghosszabbítható.

A TV2 múlt szerdai közleményében elismerte a hibáját és elnézést kért az Éden Hotel egyik adásában képernyőre kerültek miatt. A csatorna kész a műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t.

A korábban több civil szervezet és párt által is kifogásolt, szexuális bántalmazásnak minősített jelenettel kapcsolatban azt írták, sem a sorozatot gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Ezért a képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt