Hogymi?! Egy miniszter nem újrázott egy sportszövetség élén???

sport
2015 május 09., 12:15
comments 56

Az egyetlen jelöltet, Seszták Tamást választotta új elnökévé szombaton a Magyar Sakkszövetség közgyűlése, miután a posztot 2011 óta betöltő Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter megnövekedett munkája miatt távozott a pozícióból, bár elnökségi tagként továbbra is részt vesz a szövetség munkájában.

Seszták Tamás elnöki programja szerint nagy hangsúlyt kell fektetni az utánpótlásnevelésre, meg kell szerettetni a sakkot a fiatalokkal. Ahogy fogalmazott: példaképeket kell állítani eléjük, akik húzóerőként vihetik őket előre.

"Fontos feladatunk, hogy megismertessük a közvéleménnyel a sakk eredményeit és büszkék is lehessünk ezekre."

A fejlesztési miniszter azért tagja maradt a szövetség új elnökségének (alelnökök: Horváth Tamás, Pap Géza, elnökségi tagok: Bea Zsolt, Csörsz Ferenc, Matos Zoltán, Seszták Miklós, Font Gusztáv, Szabó Ferenc, Mádl Ildikó, Papp Gábor, Szabó Ferenc).

Seszták Tamás éve óta az egyik legfiatalabb tagja a 100 leggazdagabb magyar listáknak, két éve 23 milliárd forintos vagyonával a 24. helyre futott be. Seszták az Olajterv csoportot örökölte az azt megalapító édesapjától.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.