Az orosz parlament inkább nem szeretne vizsgálóbizottságot a Nyemcov-gyilkosságról

2015 május 18., hétfő 10:50
18

Volt ugyan erre vonatkozó igény, hogy alakuljon parlamenti vizsgálóbizottság az ellenzéki politikus elleni merénylet körülményeit feltárandó, de a dumán végül ez nem ment át. Borisz Nyemcovot februárban gyilkolták meg Moszkva közepén, a Vörös Palota közelében. A gyilkosságról és a gyanús összefüggésekről akkor részletesen írtunk.

Dmitrij Gudkov parlamenti képviselő tette közzé Facebook-oldalán azt a levelet, amit beadványára válaszul kapott. Szergej Nariskin, a duma elnöke arról írt, hogy bár nem kérdés, hogy igazságszolgáltatás elé kell kerüljenek a tettesek, de fontos kiemelni, hogy a bűnügyi vizsgálat lefolytatása a bűnügyi hatóságok dolga.

Viszont éppen ez aggasztja az orosz ellenzékieket, hiszen a gyilkossággal megvádolt csecseneknek nem igazán látszik világos indítékuk a gyilkosság elkövetésére, ráadásul már vissza is vonták a beismerő vallomásukat.

Nyemcov éppen arról készült nyilvánosságra hozni információkat, hogy hogyan vett részt az orosz hadsereg Ukrajna megszállásában, amikor meggyilkolták. Jelentése azóta megjelent.

(Business Insider, AFP)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt