Állatjogvédők megváltoztatnák az egyik legrégebbi angol kocsma nevét, mert az szerintük sértő a csirkékre

Egy, az állatok jogaiért harcoló angol szervezet azt szeretné elérni, hogy változtasson nevet a Ye Olde Fighting Cocks kocsma. Ez az egyik olyan angol kocsma, ami azt állítja magáról, hogy ez a legrégebbi megmaradt italmérő az országban.

A jogvédők szerint a harcoló kakasokra utaló név helyett jobb lenne, ha az okos kakasokat említve Ye Olde Clever Cocks lenne a hely neve, mert azzal

„intelligens, érzékeny és társasági állatokként ünnepelnék a csirkéket, azaz olyanként, amilyenek ők valójában.”

A jogvédőket nem érdekli az sem, hogy a kocsma 1872-ben kapta ezt a nevet, és még a Guinness-rekordok könyvében is ezen a néven szerepel, szerintük ugyanúgy meg lehetne változtatni a nevet, ahogyan korábban azokét a kocsmákét, melyek cégére a rabszolgatartásra utalt. A névváltoztatás a jogvédők szerint arra ösztönzi majd az embereket, hogy újragondolják a csirkékhez fűződő viszonyukat, és megadják a baromfiaknak azt a szeretetet és tiszteletet, amit azok megérdemelnek.

A kocsma vezetése minderre magasról szarik: nem akarnak nevet változtatni. Azt mondják, ők állatbarátok, örülnek neki, hogy Angliában rég betiltották a kakasviadalokat, és állatvédő szervezeteket is támogatnak. Ráadásul hozzájuk, a legtöbb helyi kocsmával ellentétben még mindig vihetnek kutyát is a vendégek. (NationalReview)

(Címlapi kép a Wikipédiáról.)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.