Annyi szoptató nőt életedben nem láttál, mint amennyi a Nyugati téri Mekiben összegyűlt ma délelőtt

gasztronómia
2015 május 22., 7:54
comments 1844

Több tucat szoptatásra kész anyuka, szopásra kész kisgyerek és meglepetésre néhány apuka árasztotta el péntek délelőtt a Nyugati téri McDonald's-ot, tiltakozásképp az ellen, hogy az étterem állítólag rossz szemmel nézi a szoptatást. Ami mellesleg a cég szerint nem igaz: a Facebookon szerveződő akció előtt a Meki a következő állásfoglalást adta ki:

"Éttermeinkben minden édesanyának lehetősége van a szoptatásra, nincs és nem is volt érvényben olyan szabályozás, ami ezt megtiltaná számukra. A McDonald’s családbarát étteremlánc, egyes éttermeinkben a pelenkázó helyiség és a játszóház mellett már cumisüveg melegítő is a kisgyermekes szülők rendelkezésére áll. Eddigi információink alapján a konkrét esetben egy éttermi dolgozó kollégánk megfelelően nyújtott segítséget az édesanyának. Később avatkozott be a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őr. Ismereteink szerint ugyan nem szólította fel távozásra a kisgyermekes édesanyát, de arra utaló megjegyzése, hogy a csecsemő szoptatása nem elfogadott tevékenység éttermeinkben, nem cégünk álláspontját tükrözi, kifejezetten ellentétes a McDonald’s családbarát szemléletével. Az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottunk és felvettük a kapcsolatot a kisgyermekes édesanyával."

Az akciót ennek ellenére megtartották, és ha Guinness-rekord talán nem is lett belőle, az igaz, hogy ennyi szoptató anyukát egyszerre ritkán lát az ember. És bár a szervezők attól tartottak, hogy fényképezővel, kamerával biztos senkit nem engednek majd be az étterembe, a McDonald's emberei egy szót sem szóltak, nem kergettek el senkit, biztonsági őr sem keménykedett, a gyerekek pedig csak szoptak, szoptak becsületesen, mintha érezték volna, mi a tét. Remélem, amikor felnőnek, majd könnyes szemmel mutogatják egymásnak ezeket a képeket:

Emlékszel, amikor együtt szoptunk a Mekiben?

photo_camera A Nyugatiból indult minden. Itt még egyik gyerek sem tűnt túl éhesnek
photo_camera A fokozott médiafigyelem középpontjában nem egyszerű szoptatni, de mindenki megoldotta
photo_camera Hogy tüntessen, ha nem éhes?
photo_camera Volt, aki a karzatról követte az eseményeket
photo_camera Jó hangulatban, egy asztal körül
photo_camera Szabotőrök

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt