A paralimpiai bizottságban az utolsó lassan lekapcsolhatja a villanyt

Lemondott a Gömöri Zsolt parasport szövetségi elnökkel és az elnökséggel kapcsolatos visszaélések kivizsgálásával megbízott felügyelő bizottság.

Két hete derült ki, hogy a paralimpiai szövetség hárommillió forintot adott arra, hogy Gömöri elnök törlessze a devizahitelét, aztán elkezdtek dőlni a csontvázak a szekrényből, számos visszaéléssel hozták hírbe az elnököt. Gömöri magánlevelek nyilvánosságra hozatalával védekezett, amelyek szerinte bizonyítják, hogy összeesküdtek ellene. Megnevezte például a paralimpiai szövetség gazdasági igazgatóját is, aki viszont az RTL-nek azt nyilatkozta, hogy dokumentumokkal tudja igazolni, sokkal több pénzt vett fel a szövetségtől Gömöri, mint amennyit bevallott. Pedig az sem volt kevés. Gömörit egyébként húszmillió forintra perelik azok, akiknek nyilvánosságra hozta a levelezését.

A szövetség vezetése ellen felhozott vádaknak nézett volna utána a felügyelőbizottság.

A hvg.hu-nak tegnap még azt a választ adták a szövetségnél, hogy a felügyelőbizottság célvizsgálata az utolsó szakaszban van, ha elkészül a végleges jelentés, nyilvánosságra hozzák azt. A Hír TV viszont már arról számolt be, hogy a felügyelőbizottság lemondott, és rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte.

A közgyűlésen majd kiderül, hogy Deutsch Tamás mellett mennyi támogatója maradt még Gömörinek. Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok szerint - aki a sportolók nevében foglalta össze, mi a baj a saját kényelmét a sportolók elő helyező elnökkel - kevés. Mindenesetre a Coca-Cola jelezte, hogy felfüggeszti a Paralimpiai Bizottság támogatását az ügy rendezéséig.