Még idén jön az offline Google Maps

tech
2015 május 28., 18:25
comments 47

A Google bejelentése szerint pár szűkítéssel ugyan, de hamarosan majd a térképes szolgáltatásuk legtöbb funkcióját használhatjuk telefonunkon internetkapcsolat nélkül is.

A tervek szerint működni fog a navigáció, lehet majd látni a különféle helyekre érkezett visszajelzéseket, sőt még keresni is lehet majd, és az automatikus keresést kiegészítő funkció is menni fog offline módban. A bemutatón a Google úgy mutatta be a funkciót, hogy közben a telefon repülőüzemmódra volt kapcsolva, és a Business Insider szerint nagyon meggyőzően működött minden.

A cég még az idei évre ígéri a szolgáltatást, de arról nem tudni, hogy mindenhol egyformán elérhető lesz-e.

Térképeket eddig is lehetett letölteni, és utána offline módban használni, de ezentúl nem csak a térképeket tárolhatjuk majd a telefonunkon, hanem csomó, a Maps-ben megszokott szolgáltatáshoz hozzáférhetünk majd.

Egyéb térképalkalmazások eddig is kínáltak már hasonló lehetőséget, de most a legtöbbek által használt, legnépszerűbb program is képes lesz erre hamarosan.

A cég szintén ma jelentette be, hogy indul a Google Photos, ami korlátlan tárhelyet kínál ezentúl fényképeinknek és videóinknak. Lesz hozzá honlap és iPhone/Android-alkalmazás is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.