Négy embert gyanúsítottak meg eddig trafikmutyizás miatt

bűnügy
2015 május 28., 16:45
comments 60

A Blikk információi szerint mind ugyanazon a dunántúli településen élnek, és a vád szerint igyekeztek befolyásolni a trafikpályázatok elbírálását. A lap értesüléseit megerősítette a főügyészség.

Két embert vesztegetés által elkövetett, befolyással üzérkedés bűntettének, egy személyt vesztegetés bűntettének és egy személyt bűnpártolás vétségének gyanúja miatt hallgattuk ki gyanúsítottként. Többet egyelőre nem árultak el.

A lap úgy tudja, hogy egyikük egy pályázó volt, aki szerette volna ha nyer, egy ismerőse pedig összehozta valakivel, aki pénzért vállalta, hogy megveszteget valakit, aki a pályázatok elbírálásában részt vesz.

A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését, megtagadták a vallomástételt, de a gyanúsítás elleni panaszukat a Legfőbb Ügyészség elutasította. A Központi Nyomozó Főügyészség emellett több másik szálon is folytat nyomozást, rövidesen újabb gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

A Blikk ír arról is, hogy egyelőre nem tudni, politikusok vannak-e a gyanúsítottak között. A KNYÜ politikusok vagy hivatalos személyek ellen szokott nyomozni, de a trafikbotrányban az összes feljelentés ügyét ők vizsgálják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.