Németh Szilárd: Vona Gábor és pártja egyre inkább hasonlít a kommunistákra

POLITIKA
2015 május 30., 13:50
comments 92

„Vona Gábor végig félrevezeti akár a saját pártjának a tagságát, akár a magyar parlamenti képviselőket, akár az egész országot”, és ha a pártja érdekei úgy kívánják „simán hazudnak” – mondta Németh Szilárd fideszes képviselő, aki arról tartott sajtótájékoztatót, hogy Vona kedden a Parlamentben, majd ma a Jobbik kongresszusán arról beszélt: soha nem képviselték azt, hogy ki kell lépni az EU-ból.

Erre Németh Szilárd korábbi, a sajtóban megjelent idézeteket ismertetett, például egy 2012. január 11-i közleményt, amiben az áll, hogy Vona hangsúlyozza, a Jobbik szerint Magyarországnak ki kell lépnie az Európai Unióból, vagy hogy a Jobbik 2012. január 14-én tartott tüntetésén Vona Gábor arról beszélt, hogy az országnak ki kell lépni az EU-ból. Akkor egy EU-s zászlót is elégettek a színpadon. Németh azt is megemlítette, amikor Vona Gábor 2013-ban azt mondta: „az uniós támogatás egy júdáspénz”, és azt, hogy az EU-ból való kilépést a Jobbik nyilvánvalóan támogatná.

Németh Szilárd klasszikus fideszes húzással egyúttal azt is mondta, hogy „hazugságra politikát Magyarországon nem lehet építeni”, ezt jól tudjuk Gyurcsány Ferenc óta.

Németh Szilárd azt is mondta:

Vona Gábor megerősítette, hogy pártja és ő maga egyre inkább hasonlít a kommunistákra és a kommunista mozgalomra.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.