A dán bevándorlóellenes kampányt majmolja a magyar kormány

politika
2015 június 03., 11:19
comments 243

Kiderült, miért tegezi a magyar kormány a kampányplakát-tervezeten a potenciális bevándorlókat. (Mármint ha nem vesszük figyelembe, hogy ez nem is a magyarul nem tudó migránsoknak szól, hanem a választóknak.)

A bevándorlás Dániában is napi belpolitikai téma lett, miután a Dán Néppárt szigorított a menedékkérelmen. A helyi baloldal is rárepült a témára, és a Szociáldemokrata Párt a miniszterelnöknő arcával plakátolta ki Koppenhágát, mellé azt írva:

„Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!”

A kampány arról szólt, hogy a bevándorlóknak is hozzá kell járulnia a közteherviseléshez, ne csak segélyből éljenek.

A Néppárt ettől kiborult, mert szerintük a szavazószerzésben a szociáldemokraták ellopták az egyik legfontosabb üzenetüket – írta meg áprilisban a The Local dán kiadása.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a magyar kampányról azt mondta, hogy az azzal „kapcsolatban megjelent gyűlöletkeltésről” nem kívánt nyilatkozni. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.