Ettől a denevérdróntól rémálmaid lesznek

TUDOMÁNY
2015 június 03., 20:01
comments 41

Ő az a drón, amit a világ megérdemel, nem pedig amire szüksége van.

- csomagolta a ki a történet legnyilvánvalóbb humorbonbonját a Quartz, amikor az Illinoisi Egyetem kutatói által fejlesztett denevérdrónt mutatta be. Ahogy a neve is mutatja, a drón úgy néz ki, és úgy is repül, ahogyan egy denevér, sőt, még a szárnyainak hangja is hasonló.

A kutatók szerint ezzel a külsővel és repülési technikával energiát spórolna, ugyanis az élő denevérhez hasonlóan, csak időnként csap a szárnyával, egyébként vitorlázik. A drónt az eredeti célok szerint arra fejlesztik, hogy építési területeket felügyeljenek vele: úgy körözne a terület felett, ahogyan egy valódi denevér vadászat közben a kiszemelt áldozata felett. A segítségével az épület tervrajzait is össze lehet hasonlítani a félkész épületekkel.

A kutatók szerint azonban más területeken is használható lesz, akár csomagot is ki tud szállítani, hiszen teherbírása sem rosszabb, mint egy hagyományos rotoros dróné, ami viszont több energiát fogyaszt, hiszen csak akkor tud a levegőben maradni, ha folyamatosan forognak a propellerei.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.