Ettől a denevérdróntól rémálmaid lesznek

Ő az a drón, amit a világ megérdemel, nem pedig amire szüksége van.

- csomagolta a ki a történet legnyilvánvalóbb humorbonbonját a Quartz, amikor az Illinoisi Egyetem kutatói által fejlesztett denevérdrónt mutatta be. Ahogy a neve is mutatja, a drón úgy néz ki, és úgy is repül, ahogyan egy denevér, sőt, még a szárnyainak hangja is hasonló.

A kutatók szerint ezzel a külsővel és repülési technikával energiát spórolna, ugyanis az élő denevérhez hasonlóan, csak időnként csap a szárnyával, egyébként vitorlázik. A drónt az eredeti célok szerint arra fejlesztik, hogy építési területeket felügyeljenek vele: úgy körözne a terület felett, ahogyan egy valódi denevér vadászat közben a kiszemelt áldozata felett. A segítségével az épület tervrajzait is össze lehet hasonlítani a félkész épületekkel.

A kutatók szerint azonban más területeken is használható lesz, akár csomagot is ki tud szállítani, hiszen teherbírása sem rosszabb, mint egy hagyományos rotoros dróné, ami viszont több energiát fogyaszt, hiszen csak akkor tud a levegőben maradni, ha folyamatosan forognak a propellerei.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.