300 ezer forintos lakosztályban szállt meg Lázár János Milánóban

POLITIKA
2015 június 08., 07:05
comments 212

A korábbi origós, azóta Direkt36-os Pethő András még mindig perli a Miniszterelnökséget, hogy megtudja, mit csinált és kivel találkozott Lázár János a furcsán sokba kerülő külföldi útjain. Az információk lassan csöpögnek, de azért csöpögnek: most kiderült,

2013 nyarán Lázár egyetlen péntek estét töltött Milánóban, de olyan hotelszobában, ami egyetlen éjszakára is 298 ezer forintba került.

Akkori árfolyamon ez nagyjából 1000 eurónak felel meg, és a Direkt36 gyűjtése szerint ebből az alábbiak is simán meglettek volna:

  1. Egy king méretű ággyal felszerelt „Premium” szoba a Bulgari Hotelben.
  2. Egy olasz dizájnerek munkáival dekorált  „Deluxe” szoba a Four Seasonsben.
  3. Egy akár 70 négyzetméteres „Classic” lakosztály az Armani Hotelben.

De hogy ezek közül melyik volt, vagy hogy egyáltalán ezek közül volt-e valamelyik, eddig nem derült ki. Tehát akár az is lehet, hogy Lázár az utcán aludt, de beleszórt 298 ezer forint magyar közpénzt az Olona folyóba.

Annyi biztos, hogy 1000 euróból a felsorolt lakosztályok bármelyike kijön, és van még egy csomó 5 csillagos szálloda Milánóban, ahol ennél jóval olcsóbban, akár az 1000 euró harmadáért is meg lehetett volna szállni.

A per során a Miniszterelnökség által kiadott adatokból az is kiderült, hogy Lázárnak ezen a milánói útján és egy másik, szintén csak kétnapos zürichi látogatásán a szállodaszámlák mellett több százezer forint ment el egyéb, egyelőre tisztázatlan kiadásokra. Milánóban összesen  1548 eurót (akkori árfolyamon 458 ezer forintot) számolt el a miniszterelnökség dologi kiadásra. Tehát az is lehet, hogy Lázár nem 300 ezer forintot, hanem sokkal többet szórt bele az Olonába.

Eddig azért volt nehéz Pethőéknek kikövetkeztetni, hogy mennyi volt Lázár szobája, mert már korábban kiderült, hogy Lázár Milánóba is egy kísérővel ment, a szállásköltséget azonban csak összesítve adták meg: 596 ezer forintot költöttek el a milánói hotelre.

Viszont ha Lázár ennek a felét kapta a szobájára, az azt jelenti, hogy aki vele ment, az is pont ennyit érő szobát kapott.

Így mér fontosabbá vált a kérdés:

KI A TÖKÖM VOLT LÁZÁRRAL MILÁNÓBAN?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.