Obama még 450 katonát küld vissza Irakba

külföld
2015 június 10., 14:58

Az amerikai hadsereg már hivatalosan kivonult az országból, csak tanácsadók és kiképzők maradtak, akik a helyi erőket segítik. Az ország felét elfoglaló Iszlám Állammal épp háborúban álló iraki vezetés azonban újabb kiképzőket kért Washingtontól. A 450 amerikai kiképző Anbar tartományba megy majd. A tartomány fővárosát, Ramadit, májusban foglalták el a terroristák. Anbar az ország többi részével összehasonlítva is nagyon rossz helyzetben van, itt az ISIS az amerikai légicsapások ellenére is folytatni tudta az előrenyomulást. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.