Őszintén kitálalnak a gyorséttermek dolgozói: mi az, amit soha ne rendelj a McDonald's-ban és a Burger Kingben?

gasztronómia
2015 június 12., 15:35
comments 497

Több mint 12 ezer hozzászólással hasít a Redditen az a thread, amiben volt és mostani gyorséttermi alkalmazottak adnak tanácsokat arra nézve, mit nem érdemes fogyasztani azokban az éttermekben, amiket olyan jól ismernek belülről. És ha valakire, hát rájuk aztán tényleg érdemes hallgatni. Ha pedig valamelyik magyarországi McDonald's-ban vagy Burger Kingben dolgozol, jöhet mailben vagy kommentben a saját tapasztalat!

McDonald's: Fűszeres sült krumpli

meki3a

"Amikor a McDonald's-ban dolgoztam, tolnunk kellett ezeket a fűszeres sült krumplikat, amik drágábban voltak, de nagyon szar volt az ízük. Nem voltam hajlandó hazudni és azt mondani a vásárlóknak, hogy finom, hanem olyasmit mondtam, hogy "népszerű" meg hogy "sokan szeretik."

Burger King: Csirkefalatok

burgerking_chicken

"Régebben a Burger Kingnél dolgoztam. Ne rendelj sült csirkét vagy vega burgert. Senki nem veszi ezeket, úgyhogy szó szerint órákig állnak, és borzaszó szárazt szemét lesz belőlük. A ropogós csirkét és halat is kerüld el, mert azok is állnak egy ideig."

Starbucks: Frappuccino

frappucino

"Hat éve vagyok barista a Starbucksnál. Az első és legfontosabb, hogy a Frappuccino 99 százaléka cukor, zsiradék és üres kalória, a többi meg instant kávé. A pörkölt kávé instant csomag, amit vízzel keverünk, és abból kapsz néhány löketet. Ehhez még hozzáadod a zsíros tejet, a mindenféle szirupot, állományjavítót és tejszínhabot, és semmi tápláló nem lesz benne. Még a sima Frappuccino is majdnem 500 kalória."

Pizza Hut: Serpenyős pizza, breadstick

pizza

"Úgy két évig dolgoztam a Pizza Hutnál. Két löketnyi olajat fröccsentünk minden serpenyős pizzához és bread stickhez. Egészen undorító. Kíváncsi vagy, miért olyan jó az íze a fahéjas sütinek? Mert olyan sok olaj meg vaj van abban a szarban, hogy szinte hallod, ahogy az ereid eldugulnak. De nagyon finom."

Subway: Vega zsömle, húsgolyó

meatballs

"Hahó, volt Subway dolgozó vagyok. Ne rendelj vega zsömlét. Nagyon valószínű, hogy ugyanazok a zsömlék napokig állnak ugyanabban a tárolóban. A húsgolyók fagyasztva érkeznek, és 20 percig mikrózzuk őket."

Általában: vega burger

vega_burger

"Vega burgert bármelyik gyorsétteremben. Ezer évig készülnek, mert ki kell őket bányászni a fagyasztóból, megmikrózni, aztán meg rádobják őket ugyanarra a sütőlapra, amin a sima húst is sütik"

(Forrás: Mashable, Reddit)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.